середу, 1 червня 2022 р.

ЗНАТИ ВСІМ: Королева Єлизавета II родичка для України. Урок історії 🇺🇦 України.


Коли ще не було Москви… Київ дав 158 королів і королев Європі!
Чи знаєте ви, що теперішня королева Англії Єлизавета II - потомок нашоі Української королеви Англії Агати (дочки Ярослава Мудрого)?!
Ганна Ярославівна (1032-1089) – королева Франції, дружина Короля Франції Генріха I та дочка Київського Князя Ярослава Мудрого – двоюрідна прабабуся Королеви Великобританії Єлизавета II у 30-му поколінні та праматір французьких, а також англійських королів династії Тюдорів. Але це далеко не все.

В Європі було найбільше королев і королів, які були з Києва чи мали родинні зв’язки з Ярославом Мудрим (правителем Київської Русі) та його нащадками.

Цей історичний малюнок, якому до тисячі років (на фото), увіковічнений в Софії Київській. На ньому чотири славетних королеви:

  🔥Франції - Анна, 
  🔥Угорщини - Анастасія, 
  🔥Норвегії, а потім Данії -Єлизавета, 
  🔥Англії - Агата. 

Всі вони доньки Ярослава Мудрого, великого князя Київської Русі. 
В цей час чоловіком Польськоі принцеси був їхній брат Ізяслав, королевою сестра батька. Інший Володимир був чоловіком принцеси Німеччини. Мама їхня була принцесою Швеції Інгігердою, брати якоі були королями Швеціі і Даніі. 

Вся Європа без виключення мала родинні зв’язки з Київською Руссю - Україною! 
І це було за 100 років до заснування села Москов. Так, це тоді було саме село!
Але повернемось до наших королев, бо кожна з історій про них - це Голлівуд відпочиває! 
Чи знаєте ви, що теперішня королева Англії Єлизавета - потомок нашоі королеви Агати? 
Чи не тому Англія вірний друг Украіни в ці визначальні часи? Чого лиш Борис Джонсон вартий! 
A донька Агати Маргарита стала не лише королевою Шотландії, але й її святою! Бо за життя найбільше храмів Божих побудувала і добрих справ зробила.
 
А далі і Річард Хоробре серце, і Марія Стюард - з нашим, тобто Агатиним, королеви з Києва корінням! 
Шановний Макроне, а вам слід нагадати про легендарну Анну Ярославовну Киівську (доньку того ж Ярослава Мудрого), яка стала королевою Франції, знаючи 4-ри мови. Привезла Євангеліє, на якому присягали чи не всі королі Франції, написане у Києві. Кров королеви Анни текла у 18-ти королів Франції. 
А ще про те, як саме цей легендарний портрет 4-х сестер з Києва, які стали королевами Європи, врятував святу Софію від Московського мракобісся! В 30-х її за бажанням ката Сталіна, ідеала Путіна, мали підірвати! Вже заклали вибухівку… 1000 - літнє диво архітектури саме у Києві, викликало жабу у московських безбожників. 
І раптом ультиматум від Франції: 
- Якщо посмієте спаплюжити портрет нашої легендарної королеви Анни, зруйнувати витвір рук батька нашої королеви, наша країна розриває дипломатичні відносини! Одразу ж!

Ось так французи і врятували нашу Софію! Їм би ще тепер мову ультиматумів щодо путлера вивчити! 
І тут ще угорцям варто нагадати нашу - їхню королеву Анастасію. Бо саме завдяки заступництву Києва і могутніх Київських князів угорський король Андруш, чоловік Анастасії, був врятований від смерті! 
Бо на той час Київська Русь була НАЙБІЛЬШОЮ державою Європи і найвпливовішою! 
Може тому так впевнено вела себе і не визнавала жодних ультиматумів вже відома нам королева вікінгів Єлизавета? Рідна сестра згаданих королев. 
Ну, ви ще чули десь, щоб одна жінка стала за життя спочатку королевою Норвегії, а потім Данії? 
А наша Єлизавета стала! І ще й доньку королевою зробила. 
А ще врятувала принцесу Англії сироту Гіту від ненависного шлюбу… і послала подалі найгрізнішого самодержця, який спробував їй погрожувати. 
А потім віддала ту англійську принцесу Гіту за київського короля Володимира Мономаха! 
Бачите скільки у нас англійського, французького, нормандського, датського, шведського, польського, норвежського, угорського коріння!
Де тут рашистське? 

Ось яке у нас, українці міцне коріння ВЖЕ було ЄВРОПЕЙСЬКОГО роду! 
КОЛИ ЩЕ НЕ БУЛО МОСКВИ! 
Так, хто там думає чи пускати нас в ту Європу чи ні? 
Та в нас тепер тих Річардів Хоробре Серце - мільйони! Єлизавет і Анн, Агат і Анастасій - не менше! І те, що розбрелись вони у час воєнного лихоліття біженками - то тимчасово! Вони ще стануть королевами! 
Правда ж, жінки України? 
А Україна - членом Євросоюзу.
А хто сумнівається - розкажіть їм ось цю історію! 
І те що Київ дав 158 королев і королів Європі!
І ще дасть! Вірмо і діймо! 
Разом до перемоги!

______
Тетяна Редько, 
Заслужений журналіст України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.