понеділок, 19 вересня 2022 р.

ТОП-10 фактів про Україну. Факт 4: Україна – кровна РІДНЯ Європи

UKRAINE MATTERS!
Україна – це ЄВРОПА
 
ТОП-10 фактів про Україну
Чим є сильною Україна і чому її так боїться росія

ФАКТ 4.
Україна – кровна РІДНЯ Європи

Коли ще й близько не існувало Москви... Київ уже дав 158 королів і королев Європі!

Королева Великої Британії Єлізавета II по крові пра-пра-пра…онучка у 30-му поколінні від Королеви Агати Київської. Також і Свята Маргарита Шотландська – української крові.
І це багато що пояснює, чому Україна так близька до серця Європи!

📌 ФАКТ 1: У Європі було більше королів та королів, які були з Києва або мали родинні зв'язки з Ярославом Мудрим (правителем Київської Русі) та його нащадками, бо на той час Україна була однією з найрозвиненіших і найвпливовіших держав Європи.


📌 ФАКТ 2: Дочки правителя Київської Русі Ярослава Мудрого були видані заміж за іноземців та стали королевами різних європейських держав:
· Угорщини – Анастасія Ярославівна (1023-1094) – дружина короля Андраша,
· Норвегії, а потім Данії – Єлізавета Ярославівна (1024-1066) – дружина короля Харальда,
· Франції - Ганна Ярославівна (1025-1089) - дружина короля Генріха I,
· Англії – Агата Ярославівна (1027-1067) – дружина спадкоємця англійського престолу Едуарда Вигнанника, і мати Едгара Етелінга та Маргарити Святої, Королеви Шотландії.
А далі і Річард Хоробре серце, і Марія Стюард – з нашим, тобто Агатіним корінням!

📌 ФАКТ 3: Сини Ярослава Мудрого оженилися на європейських принцесах:
· Володимир (1020-1052) - князь новгородський, став чоловіком принцеси Німеччини,
· Ізяслав (1024-1078) - одружився з сестрою польського короля Казимира I - Гертруде.
· Святослав (1027-1076) - князь чернігівський, одружений на австрійській принцесі Оді, дочці графа Леопольда.
· Всеволод (1030-1093) - одружився з грецькою царівною (дочкою візантійського імператора Костянтина IX Мономаха), від шлюбу з якою народився князь Володимир Мономах.
· В'ячеслав (1033-1057) - князь смоленський,
· Ігор (1036-1060) - князь волинський.
Мама їхня була принцесою Швеції Інгігердою, брати якої були королями Швеції та Данії.

📌 ФАКТ 4: Уся Європа без винятку мала родинні зв'язки з Київською Руссю (Україною)!
Все це було за 100 років до початку лише будови села Москов. Так, тоді це було лише село!

📌 ФАКТ 5: Тож нинішня Королева Великої Британії Єлізавета II родичка для України – нащадок нашої королеви Англії Агати (дочки Ярослава Мудрого)!
Чи не тому Англія – вірний друг України у ці визначальні часи? Чого тільки варте мужність захищати законність від Бориса Джонсона!


📌 ФАКТ 6: Кров Королеви Ганни (Анни) Ярославівни Київської текла у 18 королів Франції (!).

Шановний Макроне, Вам слід нагадати про те, що українська принцеса Ганна Ярославівна Київська, яка стала королевою Франції, знала 4 мови та привезла з Києва купу книг та Євангеліє, на якому присягали майже всі королі Франції, яке те ж написане у Києві. Тому, будь-ласка, підтримуйте своє коріння, а не воєнні амбіції міжнародного тероріста путіна.
Наслідком шлюбу Ганни та короля Генріха (Анрі) I Капета (вийшовши заміж у 1051, Ганна овдовіла у 1060 р.) стало народження у 1052 р. принца Пилипа, ще за життя батька коронованого з ім'ям Пилипа I. До речі, це ім’я в Європі тоді ще не надто поширене, грецького походження, було дано майбутньому королю матір'ю. І в цьому, безсумнівно, зіграли свою роль обставини виховання Ганни Ярославівни та її оточення у родині батька.

Подальші генеалогічні викладки показують, наскільки тісно пов'язаний Захід з Руссю, і чим нинішній Захід зобов'язаний Київській Русі.

Серед численних нащадків Філіпа (сина Ганни та Генріха) та його першої дружини Берти Голландської (а отже, і самого Ярослава Мудрого) протягом кількох наступних століть європейської історії ми бачимо першого герцога Бурбона, Людовіка I Кульгавого, що народився близько 1270 р. Він був сином графа Роберта Клермонтського (він же Роберт Французький) від шлюбу з Беатрисою Бурбонською і, звідси, онуком короля Франції Людовіка IX Капета (Святого) (1214 – 1270) по чоловічій лінії.

Так ось, перший герцог Бурбон був прямим нащадком Ганни Ярославни у восьмому поколінні та Ярослава Мудрого – у дев'ятому. Король Франції та Наварри Генріх IV, батько Людовіка XIII, був нащадком вищезгаданого Людовіка I Бурбона як по материнській, так і батьківській лініях.

Шотландські та англійські Стюарти, через доньку короля Франції Карла VI Катерину Валуа (1401 – 1437) також були нащадками Ярослава Мудрого.

Так, король Яків V (1512 – 1542) через свою матір Маргариту Тюдор, був нащадком Ганни Ярославни у п'ятнадцятому та нащадком Ярослава Мудрого у шістнадцятому поколіннях.

А сама Катерина Валуа була нащадком Ганни Ярославни в одинадцятому та Ярослава Мудрого у дванадцятому поколіннях.

Прямий предок цієї Катерини Валуа, граф Карл Валуа (1270 - 1325) був молодшим сином короля Франції Філіпа III, засновником династії королів Валуа (перший з Валуа, король Філіп VI - його син) і нащадком Ганни Ярославни в сьомому коліні.

Три останні королі Франції з династії Валуа Рюриковичі - Франциск II (1544-60), Карл IX (1550 - 1574) та Генріх III (1551 - 1589) були нащадками Ганни Ярославни вже у шістнадцятому коліні.

📌 ФАКТ 7: Сучасна Франція врятувала Храм Батьків Ганни Ярославівни
Нагадуємо про славні дні підтримки України Францією, коли цей легендарний портрет 4-х сестер (дочок Ярослава Мудрого) із Києва, які стали королевами Європи, врятував святу Софію від Московського терору, коли у 30-х Храм Софію Київську за наказом Сталіна мали підірвати! Вже заклали вибухівку у 1000-літнє диво архітектури…. І раптом ультиматум від Франції: «Якщо посмієте осквернити портрет нашої легендарної королеви Анни, зруйнувати твір щодо нашої королеви, наша країна розриває дипломатичні відносини! Одразу ж!"

Отак тоді Франція й урятувала великий храм від руйнування.
Французам б і сьогодні використовуватиме мову ультиматумів з путіним, він лише таку мову розуміє, по-доброму диктатори не вміють. А Франції слід зближати відносини з Україною.



📌 ФАКТ 8: Анастасія та Київ урятували угорського короля Андраша, чоловіка Анастасії.
І ще угорцям варто нагадати нашу – та їхню королеву Анастасію. Бо саме завдяки заступництву Києва та могутнім Київським князям угорський король Андраш, чоловік Анастасії, був урятований від смерті! Бо на той час Київська Русь була Великою державою Європи. І найвпливовішим!

📌 ФАКТ 9: Королева вікінгів Єлізавета врятувала принцесу Англії Гіту
Може, тому так впевнено поводилася і не визнавала жодних ультиматумів уже відома нам королева вікінгів Єлізавета? Вона теж була української крові і теж мала велику підтримку з Києва.
Ну, ви ще чули десь, щоб одна жінка стала за життя спочатку королевою Норвегії, а потім Данії?
А українська королева Єлізавета стала! І ще й свою дочку королевою зробила.
А ще врятувала принцесу Англії сироту Гіту від ненависного шлюбу та грізного самодержця, який спробував їй загрожувати. А потім віддала англійську принцесу Гіту за київського короля Володимира Мономаха!

📌 ФАКТ 10: Царі Германії та Росії теж нащадки України/ від Ярослава Мудрого
Ще одна цікава лінія, що має безпосереднє відношення до історії Київської Русі, яку можна умовно назвати германською. Умовно оскільки вона також складається з кількох іноземних ліній. Хоча германський елемент у ній явно переважає.


Так, однією з прабабусь царя Росії Миколи II була принцеса Шарлотта Вільгельміна Гогенцоллерн (у Православ'ї Олександра Федорівна, дружина Імператора Миколи I), дочка прусського короля Фрідріха Вільгельма III. Серед їхніх предків королі Великобританії та Ірландії Георг I Ганноверський (1660 - 1727), Джеймс (тобто Яків) I Стюарт (1566 - 1625) і знаменита королева шотландців Марія Стюарт (1542 - 1587), король Англії, (1457 – 1509) і т. д.

І тут ми знову зустрічаємо вищезгадану Катерину Валуа – рідну бабку Генріха VII, першого Тюдора на англійському престолі. Отже, останній самодержець всеросійський, якого вбили комуністи на чолі з Леніним, - теж Рюрикович - нащадок Ярослава Мудрого в двадцять восьмому поколінні: шістнадцять поколінь від Олександра III до Катерини Валуа і, нагадаємо, дванадцять поколінь від Катерини до Ярослава Мудрого.

Троюрідна сестра та дружина Миколи II Імператриця Олександра Федорівна також належала до нащадків Ярослава Мудрого – через свою матір велику герцогиню Гессенську та Рейнську Алісу Мод Мері (1843 – 1878) та бабусю королеву Вікторію. Родовід останньої російської Імператриці частково повторює родовід Миколи II: п'ятнадцять поколінь від Аліси Мод Мері до Катерини Валуа і ще дванадцять - до Ярослава Мудрого. Крім того, у родоводів Миколи II та Олександри Федорівни є, як мінімум, ще одна спільна лінія, яка пов'язує їх з Ярославом Мудрим – через англійського короля Едуарда II Плантагенета (1284 – 1327) та французького короля Людовіка IX Капета, який також вже згадувався нами вище.

Мати Миколи II, Імператриця Марія Федорівна, данська принцеса Дагмар (-а), також належала до "сонму обраних" - нащадкам Ярослава Мудрого: від її матері Луїзи Вільгельміни Фредеріки Кароліни Августи Юлії.

Єлизавета II принцеси Гессен-Кассельської до Катерини Валуа п'ятнадцять поколінь та дванадцять колін від Катерини Валуа до Ярослава Мудрого. Отже, двадцять сім поколінь. Таким чином, у родоводі Миколи II налічується щонайменше три лінії, що пов'язують його з Великим князем Київським Ярославом Володимировичем і звідси з Рюриком.

При цьому в результаті комп'ютерного аналізу родоводів Імператора Олександра III та Імператриці Марії Федорівни у батьків Миколи II виявлено понад сто (!) ліній кровної спорідненості.

📌 ФАКТ 11: Виндзори - це теж Рюриковичі
Повернемося знову у Велику Британію. 
Тобто генетично доведений чіткий факт, що нинішня королева Єлизавета II Олександра Мері Віндзор (нар. 1926 р.), її діти і онуки теж належать до нащадків Ярослава Мудрого і, отже, вони теж Рюриковичі.

Королева є нащадком Ярослава Мудрого в тридцятому поколінні: вісімнадцять колін від Георга VI (батько якого, Георг V, "кузен Джорджі", як відомо, був двоюрідним братом Миколи II) до Катерини Валуа і ті ж дванадцять - від Катерини Валуа до Ярослава Мудрого.


📌 ФАКТ 12: Норвежські царські династії - це теж Рюриковичі
І в сучасної Норвегії теж, виявляється, правив нащадок Ярослава Мудрого, король Харальд V (р. 1937 р.). Він є нащадком Великого князя Київського Ярослава Володимировича в тридцять першому поколінні: від Улафа V, отця норвезького монарха, до Катерини Валуа налічується вже дев'ятнадцять поколінь та від Катерини Валуа – незмінні дванадцять. Тобто родовід Миколи II, його дружини, англійської королеви Єлизавети та норвезького короля Харальда до певного моменту практично збігаються. Всі вони нащадки Ярослава Мудрого - Рюриковичі.

📌 ФАКТ 13: Виндзори - це теж Рюриковичі
І вже коли ми відвідали Англію і Норвегію, наостанок заглянемо і в Іспанію, оскільки її нинішній монарх, шанований дон Хуан Карлос I де Бурбон (р. 1938), син графа Барселонського ... так-так він, теж наш, Рюрикович. Як і англійська королева та норвезький король, він, його діти та онуки - нащадки Ярослава Мудрого, завдяки, знову ж таки, прямій спорідненості з Катериною Валуа та Ганною Ярославною.

УКРАЇНКИ В ПРАВЛІННІ ЄВРОПИ

Ганна Ярославна (1032-1089) - прабабуся Королеви Великобританії Єлизавета II у 30-му поколінні та праматір французьких, а також англійських королів династії Тюдорів. Але це не все.

Українки, за походженням, що правили іншими країнами:

Промислова Володимирівна (987-1112)
Королева Угорщини

Марія Добронега (1011-1087)
Княгиня Польщі

Єлизавета Ярославівна (1022-1067)
Королева Норвегії та Данії (Королева Вікінгів)

Анастасія Ярославівна (1028-1074)
Королева Угорщини

Ганна Ярославна (1032-1089)
Королева Франції

Агата Ярославна (1028-1067)
Королева Англії

Маргарита Шотландська (1045-1093), донька Агати
Королева Шотландії

Янка Всеволодівна (1046-1110)
Принцеса Візантії

Вишеслава Святославівна (1047-1089)
Королева Польщі

Святослава Сватова (1050-1126)
Королева Чехії

Євпраксія Всеволодівна (1071-1109)
Імператриця Священної Римської імперії

Євфімія Володимирівна (1094-1139)
Королева Угорщини

Збислава Святополковна (1085-1114)
Княгиня Польщі

Інгеборга Київська (1100-1137)
Принцеса Данії

Євпраксія Мстиславівна (1108-1172)
Імператриця Візантійської імперії

Верхуслава Всеволодівна (1125-1162)
Королева Польщі

Євфросинія Мстиславівна (1130-1186)
Королева Угорщини

Вишеслава Ярославна (1170-1194)
Княгиня Польщі

Кунегунда Ростиславна (1245-1285)
Королева Чехії

Єлизавета Ростиславівна (1245-1298)
Цариця Болгарії

Агрипіна Галицька (1248-1309)
Княгиня Польщі

Агнеса Пшемиславна (1269-1296)
Герцогиня Австрії

Марія Юріївна (1293-1341)
Княгиня Польщі

Уляна Олександрівна (1321-1392)
Княгиня Білорусі (Литви)

Софія Ягеллонка (1464-1512)
Принцеса Польщі

Варвара Ягеллонка (1478-1534)
Княгиня Литовська

Анастасія Лісовська, Хюрем Султан (1502-1558)
Султанша імперії Османа

Ганна Владиславівна (1503 – 1547)
Королева Угорщини та Чехії

Магдалена Саксонська (1507-1534)
Принцеса Німеччини

Агнеса Гессенська (1527-1555)
Принцеса Швеції

Марія Австрійська (1531-1581)
Ерцгерцогиня Австрії

Христина Гессенська (1543-1604)
Принцеса Австрії

Анна Максиміліановна (1549-1580)
Королева Іспанії

Марія Еліонора (1550-1608)
Принцеса Німеччини

Ганна Готторпська (1575-1625)
Графіня Німеччини

Магдалена Сібілла I (1586-1659)
Принцеса Чехії

Магдалена Сібілла II (1617-1668)
Принцеса Норвегії та Данії

Хатідже Турхан (1627-1683)
Султанша імперії Османа

Йоганна Магдалена (1656-1686)
Принцеса Німеччини

Марія Терезія (1717 – 1780)
імператриця Священної Римської імперії

Марія Францівна (1738-1789)
Ерцгерцогиня Австрії

Луїза Австрійська (1791-1847)
Імператриця Франції

Марія Леопольдіна (1797-1826)
Імператриця Бразилії

Франсуаза Орлеанська (1844-1925)
Принцеса Франції

Гізела Францівна (1856-1932)
Принцеса Німеччини

Марія Валерія Австрійська (1868-1924)
Принцеса Хорватії

Джулія Муллок (1928-2017)
Принцеса Кореї

Бачите скільки в України англійських, французьких, нормандських, датських, шведських, польських, норвезьких, угорських коренів!
Де тут рашистське? Московії тоді ще навіть не існувало.

Але за роки царювання Петра I і за роки радянської влади московити настільки спотворили історію, що самі повірили у свою "могутність" та "Україну імені Леніна".

Рашисти лише оформилися як окреме князівство з 13 століття, а з 16 століття, скориставшись нападом Монгольського ярма на Київську Русь (Україну), вирішили поцупити історію та назви держави, до якої вони не мали нічого спільного. Вони весь час називали українських київських князів «своїми російськими князями», бо й слово «російський» не належить Московії.

Кровні зв'язки України з Англією, Шотландією, Францією, Норвегією, Швецією, Данією, Польщею - Читати далі..

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.