середу, 29 червня 2022 р.

ТОП-10 фактів про Україну. Факт 8. Українська МРІЯ - літак-гігант № 1 у світі

UKRAINE MATTERS!
Україна – це ЄВРОПА
 
ТОП-10 фактів про Україну
Чим є сильною Україна і чому її так боїться росія

ФАКТ 8.

Український літак-гігант МРІЯ № 1 у світі

Українці-новатори створили літак-гігант МРІЮ!
А росія знищила цей найбільший у світі вантажний літак!

У перший місяць вторгнення в Україну, акакуючи Київ, росія знищила найбільший літак світу Ан-225 "Мрія" на аеродромі в Гостмелі. Тепер увесь світ мріє відновити Мрію.

ВАНТАЖНИЙ ЛІТАК № 1 У СВІТІ
Ан-225 «Мрія» є найважчим вантажопідйомним літаком, що будь-коли підіймався в повітря, який здатний перевозити найтяжчі вантажі світу.
Максимальна вага повітряного судна становить 640 тонн.

Літак був збудований у 1988 році на Київському механічному заводі.
Причиною будівництва Ан-225 була необхідність створення авіаційної транспортної системи для проекту багаторазового космічного корабля «Буран». Літак існує в єдиному екземплярі.

«Мрія» встановила чисельні світові рекорди злітної ваги та вантажопідйомності.
Ан-225 належать понад 250 рекордів у галузі авіації. Серед них – перевезення моновантажу вагою 187,6 т, а також абсолютний рекорд з вантажопідйомності – 253,8 т.!!!

У ВІЙНІ:
4 березня, «Мрії більше немає». Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» знищено в аеропорту Гостомелю неподалік Києва російською армією.


Читати далі…
Внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом у березні 2022 року було спалено найбільший і найпотужніший літак у світі українського виробництва Ан-225 Мрія. Це сталося на летовищі Антонов у Гостомелі під Києвом, де знаходився літак, йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Укроборонпрому.

"Росія потрапила до "Мрії", як у символ можливостей української авіації. Ан-225 "Мрія" – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого та найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені", – йдеться у повідомленні Укроборонпрому. На момент вторгнення "Мрія" перебувала на ремонті в аеропорту Гостомель, тож не встигла вилетіти з України.

Але літак обов'язково відновлять, заявили в Укроборонпромі. "За орієнтовними підрахунками на це знадобиться понад $3 млрд і більше 5 років. Наше завдання зробити так, щоб ці витрати покрила саме російська федерація, яка завдала умисних збитків українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень світу", - додали у повідомлені Укроборонпрому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.