пʼятницю, 1 липня 2022 р.

ТОП-10 фактів про Україну. Факт 3: Україна (Русь) та Московія (Орда) - різні речі! Претензія України до рф.


Україна (Київська Русь) та Московія (Золота орда) - різні речі!
Путін, не називай нас "общим народом"! Ти нам чужий!

UKRAINE MATTERS!
Україна – це ЄВРОПА
 
ТОП-10 фактів про Україну
Чим є сильною Україна і чому її так боїться росія

ФАКТ 3.
Україна (Русь) та Московія (Орда) - різні речі!

📌 ФАКТ 1. Держава Київська Русь (сучасна назва Україна) була заснована у 862 році.

Столицею усі роки був Київ.

📌 ФАКТ 2. Керуючись науково-історичним аналізом, ми бачимо, що була лише одна Русь – Київська. Ніякої іншої Русі НЕ було.

📌 ФАКТ 3. Слова "Русь", "руський" належать Київській Русі (а це лише Україна!).
До Московії (нинішня назва країни - Російська федерація) ці слова не мають прямого відношення. Ні міста Москва, ні їх держави Московії це не існувало. Тому рф (давня назва – Московія) не має право на використання цієї назви (та її похідних).

📌 ФАКТ 4. Україна (Русь) позначена на всіх картах Європи окремо від Московії аж до початку XVII ст. (поки цар Петро I не вкрав це ім'я), що свідчить про те, що це були і є різні держави та різні народи.

КАРТОГРАФІЧНІ ДОКАЗИ

Карта-Атлас Battista Agnese, Portolan Atlas (Genova, Italy,1550)
Карта італійського картографа Аньезе Баттиста Портолан Черного та Азовського морів.
Карта Європи, Poloniae Et Vngariae Nova Descriptio (Basle, 1555)
На карті можно разглеліти окремо - Русь, Татарія, Московія, що є різні поняття.
Sebastian Munster (Basel, 1550) На карті позначені: Русь Київ, Литва, Московія та Татарія.

📌 ФАКТ 5. Ім’я Русь (з візантійського діалекту – Росія) було вкрадено царем Петром I, який намагався захопити і підпорядкувати собі ці землі. Для цього він вдався до найнахабнішої крадіжки тисячоліття - переназвавши у 1721 році свою державу Московія на Русь/Росію и оголосивши себе царем «Всея Руси».

📌 ВИСНОВОК: Слова "Русь", "руський" належать Київській Русі (а це лише Україна!).

До Московії (нинішня назва країни - Російська федерація) ці слова не мають прямого відношення. Москви та їх держави московії це не існувало. Тому Московія/рф не мають право на використання цієї назви (та її похідних).

ВАЖЛИВО! 
За досвідом та аналогією відомої суперечки Греції та П.Македонії з приводу претензій на використання назви "Македонія" у назві країни, Греція заперечувала визнання такої країни і унеможливлювала її вступ у ЕС та НАТО. Греція у якості засади суперечки зазначала, що можливість визнання такої назви вказує на можливість пред'явлення територіальних претензій з боку Республіки Македонія на грецьку область Македонія. 
 
Поки територія нинішньої Республіки Македонія входила до складу Югославії під назвою Соціалістична Республіка Македонія, така назва викликала заперечення, але переважала традиційна грецько-сербська дружба і, як наслідок, добрі стосунки з Югославією загалом. Греція вважала, що ім'я нової держави є узурпацією імені її історичної провінції та що ідеологема македонізму, крім іншого, несе з собою фальсифікацію історії та необґрунтовані ідеї ірредентизму.
 
 
Початковою позицією Греції було недопущення використання новою державою імені Македонія та її похідних (македонська тощо. буд.). 

У 1994-1995 роках Греція запровадила торгове ембарго проти Республіки Македонія. 

У 2008 році на саміті НАТО Греція перешкодила запрошенню Республіки Македонія до НАТО, посилаючись на невирішеність проблеми з ім'ям держави, на що Республіка Македонія відповіла позовом до Міжнародного суду в Гаазі. 5 грудня 2011 року Міжнародний суд ООН ухвалив рішення, що Греція не має права блокувати членство Республіки Македонії в НАТО, ЄС та інших міжнародних організаціях, але забов'язало змінити назву країни на "Північна Македонія".

Таким чином, вимога України до ООН про недопущення використання рф історичного імені Русь/Росія (та її похідних) будуть сприяти встановлені справедливості в даному питанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.