середу, 29 червня 2022 р.

Лише Україна має право на все, що називаєтся РУСЬ та РУСЬКИЙ

КИЇВСЬКА РУСЬ ТА ВСЕ, ЩО Є "РУСЬКЕ" - ЦЕ УКРАЇНА
Русь і Московія - це зовсім різні речі!
Русь - це Україна, а Московія - це продовження Татаро-Монголії

За князювання князя Ігоря та княгині Ольги (945—965), її сина Святослава Ігоровича (965—972) і онука Володимира Святославича (980—1015) територія держави Київська Русь розширилась шляхом підкорення сусідніх східнослов'янських, балтських і угро-фінських племен.
 
ВИГІДНЕ ГЕОПОЛІТИЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ
Київська Русь мала територію більше 1,2 млн. км2 – від гір Карпат до річки Волги та від Чорного до Балтійського морів, де жили багато різних східнослов’янських племен. Держава утворилася після об’єднання цих племен.

Хороші географічні умови – теплий клімат, родюча земля, перехрестя важливих сухопутних та водних шляхів, розташування між Арабським Сходом і Західною Європою, Візантією і Скандинавією, допомагали країні мати широкі міжнародні зв’язки з різними країнами, швидко розвиватися, але все це було також причиною нападів сусідніх держав та кочових орд.

Київська Русь була монархічною державою. Найвища законодавча, виконавча, судова і військова влада була у великого князя Київського. Дорадчим органом князя була боярська рада. У проблемних питаннях велике значення мали віче, збори вільних горожан, які часто не погоджувалися з рішеннями князя. Символом могутньої держави Київської Русі був тризуб – герб cучасної України.

Більша частина населення Київської Русі займалася хліборобством, а також скотарством, мисливством, рибальством та бджільництвом; високий розвиток мало ремесло, що постачало металеві знаряддя, кераміку й скло, зброю, ювелірні вироби тощо. Важливим джерелом прибутку держави була торгівля, яка використовувала міжнародний водний „шлях з варяг у греки”, а також сухопутні шляхи зі Сходу на Захід. Руські купці були добре відомі на торгах Багдада, Константинополя і Кракова.

За кілька століть існування Київська Русь перетворилася на одну з найрозвиненіших держав Європи, яка мала авторитет і повагу інших країн.

Мова Київської Русі – давньоукраїнська, грошова одиниця – гривня.

Саме місто Київ засноване у 430 році.
Матей Стрийковський повідомив, що він читав «Київський літопис» початку XI століття, який вивіз із Києва у 1018 р. польський король Болеслав I Хоробрий. У цьому літописі говорилося, що укріплене місто (Київ) існувало з 430 року.

Проте дерев'яне село Москов (майбутню Москву) почали будувати лише у 1156, потім вона згоріла і лише у 14-15 столітті будувалася ця нинішня Москва кам'яна та Кремль. Тобто Москві цього виміру лише 500 років, у найбільшому вимірі дерев'яному селу Москов, яке нічого з себе для світу не представляло - лише 800 років. Санкт-Петербургу лише 319 років. 

А ось в Україні все набагато давніше: Борисфен – 2700 років, Білгород-Дністровський (Тира) – 2600 років, Кілія (Ахілія) – 2300 років, Київ – майже 1600 років, Коростень – 1317 років, Ужгород – 1129 років, Полтава – 1121 років , Ромни – 1120 років, Переяслав-Хмельницький – 1115, Чернігів – 1115 років, Хотин – 1117 років, Львову – 767 років, навіть Вінниці – 659 років більше, ніж кам'яній Москві. 

Саме це безперечно доводить, що Україна є мати, праслов'янська держава всіх східнослов'янських народів. І коли все процвітала Україна (Київська Русь), країни Московії навіть ще не існувало. Тому хто тут кому "старший брат" це очевидно. 

Так від чого ж на росії таке неадекватне розуміння історії?!

Саме це і злить росію зараз і злило у ті роки, бо слава Київської Русі простягалася на весь свій, а московію ніхто не знав і знати не хотів. Московія на тоді це буле маленьке (так, тоді ще дуже маленьке!) відокремленне князівство, яке стояло на болотах, було слабо розвинутим і бажало лише влади - звідти і зародилися її імперські замашки, не хочеться їм бути нічого не значущою історично державою.


Карта-Атлас Battista Agnese, Portolan Atlas (Genova, Italy,1550)
Карта італійського картографа Аньезе Баттиста Портолан Черного та Азовського морів.
На карті можно разглеліти окремо - Русь, Татарія, Московія, що є різні поняття.

Карта Європи, Poloniae Et Vngariae Nova Descriptio (Basle, 1555)
Україна (давня назва держави - Київська Русь) – це НАЙДАВНІША держава Європи з центром завжди лише в Києві. Це була найбільша та найрозвинутіша країна Європи, з якою мріяли породичатися усі королі інших європейських держав.

І так було з VIII до XIII сторіччя поки на Київську Русь не напала монгольська навала, яка за майже 300 років розграбила цю державу та розколола її на частки. Одна частина князів Київської Русі спасалися об'єднанням з литовцями, інші з поляками, треті зберегли свою незалежність на Галиччині. Але ніхто ніколи не передавав права на керівництво Києвом московії.

ЩО СЬОГОДНІ?
Претензія України до рф, яка надходить до ООН, щодо незаконного використання назви РУСЬ у назві рф за аналогом приетенції ГРЕЦІЇ до П. МАКЕДОНІЇ.
Читати далі.... 

Претензія України до рф з використання назви
Русь - це Україна, а Московія - це  продовження Татаро-Монголії

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.