четвер, 27 квітня 2023 р.

Карти Європи підтверджують, що Русь (Україна) та Московія (рф) - це різні країни, різні цивілізації

КАРТИ ЄВРОПИ підтверджують, що Русь (Україна) та Московія (рф) - це різні цивілізації - миролюбна та загарбницька, створююча та крадюча, Європейська та Монголо-ординська!

Україна (давня назва держави - Київська Русь) – це НАЙДАВНІША держава Європи з центром завжди лише в Києві. Це була найбільша та найрозвинутіша країна Європи, з якою мріяли породичатися усі королі інших європейських держав.

І так було з VIII до XIII сторіччя поки на Київську Русь не напала монгольська навала, яка за майже 300 років розграбила цю державу та розколола її на частки. Одна частина князів Київської Русі спасалися об'єднанням з литовцями, інші з поляками, треті зберегли свою незалежність на Галиччині. Але ніхто ніколи не передавав права на керівництво Києвом московії.

Дивіться, що кажуть карти Європи.

Карта-Атлас Battista Agnese, Portolan Atlas (Genova, Italy,1550)
Карта італійського картографа Аньезе Баттиста Портолан Черного та Азовського морів.
На карті можно разглеліти окремо - Русь, Татарія, Московія, що є різні поняття.

Карта Європи, Poloniae Et Vngariae Nova Descriptio (Basle, 1555)

Sebastian Munster (Basle, 1550)

Назва карти містить назву Русь [Ruessen]. При цьому це одне з перших джерел, де західноукраїнські землі позначені як Русь [Rvussia], а на північному сході від Києва позначено Білу Русь [Rvussia Alba], що є назвою земель Київської Русі, які все відібрала московія. І вже далі на карті на схід Московія [Moscovia].

Цікаво, що Білою Руссю саме на Московії стали називати землі анексовані у литвинів та русинів. Спочатку царизм під час війни 1654-1667 іменував білорусцями всіх, на окупованій території ВКЛ (литвинів, поляків, жемойтів, євреїв), хто присягав цареві з одночасним переходом у релігію Москви. Тобто сама назва білоруси означає "захоплені московією", а по суті це землі Київської Русі і належать історично Україні. Хоча Україна не претендує на ці землі і не хоче претендувати та порушувати сучасні міжнародні закони.

Вже давно вчені помітили, що трійка Чорна Русь, Червона Русь та Біла Русь мають повний аналог і в інших слов'янських народів, зокрема хорватів і сербів. Звідси було зроблено припущення: у слов'ян сторони світла позначалися як: білий захід, синій (блакитний) схід, чорна північ, червона (червона) південь. Так само англи, переселяючись із території континентальної Данії на Англійський острів, назвали його Альбіоном від Alba білий у географічному значенні західний. На території Європи було ще кілька регіонів під назвою Албанія саме у географічному значенні західна земля.

Ще з Стародавнього Китаю, де й була встановлена ​​градація сторін світла за 4 кольорами: Захід білий, Південь червоний, Північ чорний, Схід синій. Ця градація потім перейшла до Індії та Арабського світу, звідки потрапила до Європи через купців-мореходів. Цю градацію перейняли серби та хорвати у турків під час турецької ярма. І цю градацію перейняла Орда у Китаю під час його завоювання, і вже з Орди вона потрапила до московитів, яких в Орді називали Білим улусом, тобто Західним. У Золотій Орді також існували Біла Орда (західна, Московський улус, князя якого татари називали білим), а також Чорна Орда та Червона Орда.

Карта-Атлас Battista Agnese, Portolan Atlas (Genova, Italy,1550)
Карта італійського картографа Аньезе Баттиста Портолан Черного та Азовського морів.
На карті можно разглеліти окремо - Русь, Татарія, Московія, що є різні поняття.

Карта Європи, Poloniae Et Vngariae Nova Descriptio (Basle, 1555)

ЩО СЬОГОДНІ?
Претензія України до рф, щодо незаконного використання назви РУСЬ у назві рф за аналогом приетенції ГРЕЦІЇ до П. МАКЕДОНІЇ.

Читати далі.... 

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.