неділю, 10 липня 2022 р.

Як українські спортсмени допомагають українській армії

Ви не повірите, але більшість українських спортсменів, які відомі не тільки в Україні но і в багатьох країнах світу допомагають українській армії.

Наприклад, Рома́н В'ячесла́вович Зозу́ля — український футболіст, нападник іспанського клубу «Фуенлабрада», який колись грав за національну збірну України.

Сьогодні він волонтер, який під час паузи у спортивній кар'єрі допомагає активно армії.

Скільки перераховано на допомогу ЗСУ

В 2015 році Роман заснував благодійний фонд «Народна армія», який здійснює регулярно допомогу бійцям на передовій і в тилу. А на наприкінці 2015 року Роман виставив на аукціон свою медаль фіналіста Ліги Європи 2014 року. Яка була продана за 210 тис. грн., частину цих грошей футболіст перерахував на потреби бійців у зоні АТО. При цьому покупцем цієї медалі був дзюдоїст з Дніпра Олександр Кисельов, який вирішив не забирати медаль у футболіста, при цьому гроші за аукціон перерахував.

Одним з прикладів допомоги від Романа, був епізод коли для потреб армії було куплено два броньованих Iveco Daily, який згодом був бійцями ЗСУ перероблено на справжню бойову техніку.

Ще у 2017 році Роман Зозуля та Руслан Ротань Ротань заснували футбольну академію у Дніпрі для нашої молоді.

Ще одним, з спортсменів які допомагають армії, є Жан Венса́нович Беленю́к — український спортсмен і політик. Борець греко-римського стилю. Бронзовий призер Універсіади (2013),чемпіон і срібний призер Європейських ігор (2019, 2015),срібний призер Олімпійських ігор (2016), багаторазовий чемпіон світу і Європи, призер цих змагань, чемпіон Олімпійських ігор у Токіо (2020). Заслужений майстер спорту України. Народний депутат IX скликання, перший афроукраїнець — депутат ВРУ.

Жан передав для ЗСУ автомобілі, про що він написав в Instagram та розповів що позашляховик Mitsubishi Pajero и пікап Ford Ranger придбали його американські друзі, яким дуже важлива перспектива України, та пошуткував що не гадав так зрадіти "евробляхе". Зараз ці машини використовуються на передовій.

3 коментарі:

  1. Спасибо Роману Зозуле за его волонтёрский проект!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Жан передав для ЗСУ автомобілі - благодарим

    ВідповістиВидалити
  3. Ще одним, з спортсменів які допомагають армії, є Жан Венса́нович Беленю́к — український спортсмен і політик. Борець греко-римського стилю. Бронзовий призер Універсіади (2013),чемпіон і срібний призер Європейських ігор (2019, 2015),срібний призер Олімпійських ігор (2016), багаторазовий чемпіон світу і Європи, призер цих змагань, чемпіон Олімпійських ігор у Токіо (2020). Заслужений майстер спорту України. Народний депутат IX скликання, перший афроукраїнець — депутат ВРУ.

    ВідповістиВидалити

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.