суботу, 6 серпня 2022 р.

Етнічні вбивці. Звірства росіян проти жінок та їх радість смертям українців

Перебуваючи в Європі як біженець, або дивлячись на численні гасла, можна помітити, як путіна демонізують. Звірства кожного з окупантів приписують йому, як диктатору. Чимало разів нам доводилося чути такі вислови як "путінська війна", "No Putin — No War" тощо. "Російські ліберали" особливо люблять зловживати образом путіна як диявола, який сам, без допомоги жодного з громадян росії, знищує українців. Але це не так. Традиція знищення українців у них всіх у крові - це риса рашизму як фашизму 21 ст.

Українка в національному вбранні, 1935

Такі тези притаманні багатьом українцям, які звинувачують в кожній терористичній атаці путіна, та глибоко впевнені, що саме він і є корінням всіх проблем. Але поринувши в історію, ми можемо помітити, що менталітет росіян побудовано на імперських традиціях, наративах, а що найголовніше, — пошуку імператора та знаходженні "при царі". Провести паралель дуже легко, що ми вже зробили в одній зі статей, де розповіли, що дії Катерини II не відрізняються від поглядів та дій сучасного путіна, і чому жоден з росіян не був корисним для України, не визнавав її територіальної цілісності та робив все можливе, аби ми забули свою мову, культуру, та "приєднались до старшого брата": В чому винен Пушкін: або як українцям прищепили комплекс меншовартості, і чи дійсно Катерина II створила Одесу?

Але навіть після історичної складової, безліч громадян вважає, що народ не є винним та відповідальним, адже в росіян нема свободи слова та демократії. І попри всі аргументи свідомих українців щодо вибору такої долі, етнопсихологічної складової питання, яка і виступає рішучим фактором в певній нації, наші земляки тішать себе надією, що "путінська війна" може бути закінчена росіянами, а не силами ЗСУ, та допомогою західних партнерів.

Ми пропонуємо переглянути листування звичайних росіян, які не займають жодної посади, не є "друзями путіна", а лише обговорюють новини один з одним. Переглянути їхню щиру радість подіям у Вінниці, Кременчуці тощо, та остаточно визначитись зі сприйняттям того, як народ росії сприймає війну, і в чому різниця між ними та нами:








В той час як росіяни цинічно радіють смертям українців, та знущаються, катують наших полонених, українці забезпечують російським військовим можливість поговорити з родиною (яка часто не сповнена бажанням цього робити), годують їх, та забезпечують нормальні умови. Росіянам завжди була притаманна кровожерливість (а з останніх новин ще й любов до кастрації), а українці, попри терористичні атаки та ставлення до нашої нації як до тієї, що не існує, взагалі не втрачають цінності людського життя та зберігають гуманність навіть зараз.

В чому путін точно не може бути винен, так це в кількості зґвалтувань жінок та дітей, які чинять російські солдати, зовсім не отримуючи наказів чинити подібне як з дорослими жінками, так і з дітьми від місяця. Попереджаючи про жорстокий контент, ми розповімо про деякі звірства росіян над жінками.

Якщо вам неприємно читати подібне — абстрагуватися від подібного контенту є повністю нормальним, але поширювати інформацію про ці події важливо, висловлюватись у твіттері англійською мовою, щоб звернути увагу західних політиків, задля надання Україні ще більшої кількості важкого озброєння — ще більш важливо.

1. 9-річну дівчинку знайшли зґвалтованою 11-ма солдатами армії рф. Як виявилось, на дитині було 11 видів сперми. Також її груди та низ живота бути розпороті, а усі звірства відбувались на очах батьків.

2. 11-річну дівчинку зґвалтували на очах її бабусі, яку вдарили по обличчю, щоб вона не кричала. Гінекологи стверджують, що дівчинка могла завагітніти, адже менструація на той момент в неї вже почалась.

3. На очах матері було зґвалтовано дворічну дитину, 9-місячну дівчинку зґвалтували свічкою, також на очах у мами в Ізюмі, в Харківщині.

4. Трійнята дівчатка, 9 років, були зґвалтовані натовпом російських солдатів. В кожної тяжкі травми статевих органів та розриви всередині тіл.

5. 12 квітня 2022 року стало відомо про військового, на прізвище Бичков, який зґвалтував немовля, воюючи в Україні. Весь процес він знімав на відео, яке розсилав своїм друзям, кепкуючи.

6. Жінка 50 років була зґвалтована у тихому сільському районі за 70 км на захід від Києва. 7 березня Анна (імʼя змінено) була вдома зі своїм чоловіком, коли до них увірвався солдат

"Під дулом зброї він відвів мене до будинку неподалік. Він наказав мені: "Роздягайся, а то я тебе застрелю". Він постійно погрожував мене вбити, якщо я не зроблю, як він сказав. Потім він почав мене ґвалтувати", - розповіла вона.

Анна описала свого нападника як молодого, худого чеченського бійця.

"Поки він мене ґвалтував, увійшли ще четверо солдатів. Я думала, мені кінець. Але вони його забрали. Більше я його не бачила", - сказала вона. Вона вважає, що її врятував інший підрозділ російських солдатів. Вона знайшла свого чоловіка тяжко пораненим у живіт

"Він намагався бігти за мною, щоб врятувати мене, але в нього влучили кулі", - сказала вона. Вони обидва сховалися в будинку сусіда. Через бої вони не мали змоги відвезти її чоловіка до лікарні. Через два дні той помер від ран. Анна поховала свого чоловіка на задньому дворі їхнього будинку у саду Жінка також отримує психологічну підтримку та відвідувала лікарню.



Солдати, які врятували її життя, пробули в її будинку кілька днів. Вона розповідає, що вони направляли на неї пістолет і казали віддати їм речі чоловіка. По суті, рятувавши їй життя, і тільки продовжуючи використовувати її будинок без жодних моральних норм та погрожуючи жінці.

"Коли вони пішли, я знайшла наркотики й Віагру. Вони були під кайфом, і вони часто були п'яними. Більшість з них - вбивці, ґвалтівники й мародери. Лише деякі нормальні", - сказала жінка.

ЗСУ також використовували оселі покинувши будинки українців. Повернувшись та знімаючи "результат" на відео, мешканці розповідали, що українська армія прибирала, не залишила жодних після себе слідів. Деякі мешканці знаходили солодощі та записки з вибаченнями.

7. Жінку зґвалтували та вбили, а сусіди повідомляють, що це зробив той самий чоловік, який зґвалтував Анну - перш ніж піти до її будинку. Жінці було 40 років. Її вивели з дому та тримали в сусідньому будинку, мешканці якого виїхали від початку війни. Недавно красива кімната з витіюватими шпалерами та ліжком із золотим узголів'ям тепер стала жахливим місцем злочину. На матраці та ковдрах залишись плями крові, а на дзеркалі російські солдати написали помадою, де була похована жертва.



Сусідка Оксана розповіла, що його залишили там російські військові, які знайшли тіло жінки поховали її. "Вони (російські солдати) сказали мені, що її зґвалтували, що її горло або перерізане, або проколоте ножем, і вона стікала кров'ю. Вони сказали, що було багато крові".

8. Начальник поліції Київської області Андрій Небитов розповів про ще одну справу, яку вони розслідують у селі за 50 км на захід від Києва. У будинку на краю села жила сімʼя з трьох осіб подружжя 30 років та маленька дитина

"9 березня кілька солдатів російської армії увійшли до будинку. Чоловік намагався захистити дружину та дитину. Тому вони розстріляли його у дворі", - розповів Небитов.

"Після цього двоє військових неодноразово ґвалтували дружину. Вони йшли, а потім поверталися. Тричі поверталися, щоб зґвалтувати її. Погрожували, що якщо вона буде чинити опір, вони скривдять її маленького хлопчика. Щоб захистити свою дитину, вона не чинила опір".

Коли солдати пішли, вони спалили будинок та розстріляли собак родини.


Як повідомляє BBC News Україна:

"Жінка разом із сином втекла, а потім звернулася до поліції. Небитов каже, що його команда зустріла її та записала її свідчення. Вони збирали докази в будинку сім'ї - тепер залишився тільки його каркас. Лише кілька ознак попереднього мирного, звичайного життя лежать в обгорілих руїнах. Ми побачили дитячий велосипед, опудало коня, собачий повідець і чоловічий зимовий черевик, підбитий хутром. Чоловіка поховали в саду сусіди. Тепер поліція ексгумувала його тіло для експертизи. Вони планують передати справу до міжнародних судів. Уповноважена з прав людини Людмила Денісова каже, що вони документують багато таких випадків."

"Близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані під час окупації, в підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять з них вагітні, - розповіла вона. - Російські солдати сказали їм, що ґвалтуватимуть їх доти, поки вони не перестануть хотіти сексуального контакту з будь-яким чоловіком, щоб не дати їм народити українських дітей". — каже вона Вони отримували дзвінки на гарячу лінію підтримку, а також отримують інформацію через телеграм-канали

"Нам зателефонувала 25-річна жінка, щоб розповісти, що її 16-річну сестру зґвалтували на вулиці на її очах. Вона сказала, що вони кричали: "Це станеться з кожною нацистською повією", коли вони ґвалтували її сестру", - розповіла Денісова.

Вона також каже, що на разі оцінити весь масштаб сексуальних злочинів, скоєних під час війни, неможливо.

"Наразі це неможливо, тому що не всі бажають нам розповісти, що з ними сталося. Більшість з них зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень", - сказала Денісова.

"Я хочу запитати у Путіна, чому це відбувається? - сказала Анна, жінка, яка розповіла, що її зґвалтували. - Я не розумію. Ми живемо не в кам'яній добі, чому він не може вести переговори? Чому він окупує і вбиває?"

Але як ми памʼятаємо, приводів для переговорів було достатньо, але росії це не цікаво. Єдина мета цієї війни — окупація та зрівняння всієї України із землею. Цього прагне як путін, так і кожен окупант, який приходить на нашу землю. Про це мріють звичайні росіяни, які зростали в імперіалістів і тільки підтверджують те, що відповідати за злочини повинен кожен росіянин, який не бажав і не бажає на шостий місяць війни зупинити її.

9. У село, де проживала жінка, зайшли кадирівці. Чоловіка у той час не було у селі. Троє кадирівців зайшли у приватний будинок, де проживала сім'я, та наказали жінці та неповнолітній доньці не ворушитися, тим часом як самі вивертали в домі шухляди та забирали звідти все цінне. Зі слів психолога, після цього двоє чоловіків взялися ґвалтувати доньку, а третій почав розстібати ремінь. Жінка почала кричати й просити не чіпати дитину.

"Третій пішов до моєї клієнтки. Вона пам'ятає лише, що молилась за доньку", -

Розповіла Левченко BBC News Україна. Жінка привела доньку до тями. Та стікала кровʼю, та сусідка надала їй допомогу, далі вони потрапили до лікарні. Відтоді до розмови матері з психологом пройшло три дні, за цей час дівчина не сказала ні слова. Зараз психологиня не знає, як склалась їхня подальша доля. На момент публікації статті пройшло приблизно 4 місяці.

10. В Ірпені було знайдемо 25 жінок з порваними статевими органами. Абсолютно усі отвори були залиті монтажною піною, починаючи від анального отвору, закінчуючи носом та ротом.

11. Історію 31-річної жінки з Малої Рогані, яку зґвалтував російський військовий, переповіла міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

Ольга (ім'я жінки у звіті змінено) разом з 5-річною донькою, матір'ю, сестрою, братом та іншими жителями Малої Рогані переховувалися в школі.



13 березня туди зайшли російські військові. Один з них, погрожуючи зброєю, вивів Ольгу до сусідньої кімнати, примусив до орального сексу та зґвалтував.

"Двічі він вистрілив у стелю і сказав, що це більше "мотивує", - розповіла постраждала представникам Human Rights Watch. Він також погрожував вбити її дитину.

За словами росіянина, йому 20 років, та вона нагадує йому його однокласницю. Солдат неодноразово ґвалтував жінку. Порізав ножем шию та щоку, відрізав пасма волосся. Він бив Ольгу книжкою і багаторазово давав ляпаси по обличчю На фотографіях, які жінка показала правозахисникам, видно порізи та синці на її шиї та обличчі. Одразу після того, як росіянин пішов жінка з родиною пішки дійшли до Харкова, де їй надали медичну допомогу.

12. Увірвавшись до приватного будинку в Броварському районі, солдат застрелив господаря, а потім кілька разів зґвалтував його дружину, при цьому погрожуючи зброєю їй та маленькому сину.

13. Дуже схожу історію 33-річна Наталя із Броварів розповіла виданню Times. Вона звернулася до прокуратури після того, як 9 березня російські військові увірвались у її дім, розбили авто, застрелили чоловіка, собаку, а її саму тричі зґвалтували, дивом не зачепивши 4-річного сина.

"Я застрелив твого чоловіка, тому що він нацист", - сказав, приставивши пістолет до голови Наталі, 20-річний російський військовий. З ним був командир, який представився Михайлом Романовим. Жінці з сином вдалось втекти, коли солдати були настільки пʼяні, що ледь рухались. Пізніше до жінки дійшла інформація, що Романова могли вбити українські військові в Броварах.

14. У 29-річної Люби, яку ґвалтували понад тиждень, вбили хвору лежачу маму — розповіла її подруга Віра Хвуст у соцмережах. Це історія з Харківщини. Жінка не мала змогти евакуюватись, адже не змогла б вивезти лежачу маму. В їхню квартиру зайшли троє російських військових, які винесли всю їжу, але один солдат залишився. Він ґвалтував Любу понад тиждень, а потім "почав зізнаватись у великому коханні та сказав, що хоче відправити її подалі від війни". Люба сказала, що не покине матір і відмовилась. Тоді російський військовий пристрелив її мати.

"Наразі вона вже у дорозі до реабілітаційного центру, звідки поїде за кордон", — каже Віра, яка, за її словами, не може перестати плакати від почутого.

15. 14-річну дівчинку зґвалтували 5 окупантів, у результаті чого вона завагітніла Під тиском батьків, вона не може зробити аборт, адже вони переймаються за ріст безпліддя. На разі бажання "під шумок" придати петиції про заборону абортів популярності є небезпечним для українських жінок, які завагітніли від сексуального насильства з боку окупантів. Аборт — складова репродуктивного права. Жінки, які виїхали до Польщі також не мають змоги зробити аборт законно.

Найбільша проблема в тому, що серед них не лише повнолітні жінки, величезна кількість — діти, які змушені народжувати від російських солдатів. Кількість злочинів осягнути майже неможливо, адже не всі мають змогу розповісти свою історію, або обирають замовчувати її, що робити небезпечно. Проти хлопчиків та чоловіків було також здійснено багато актів насильства, проте відсоток набагато менший. Жертвам повинна надаватись найкраща психологічна допомога, вони потребують підтримки від нас та суспільства, яке повинно пригортати увагу до подібних випадків.

Слава Україні

Авторка: Марія Кравченко

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.