вівторок, 28 червня 2022 р.

ТОП-10 фактів про Україну. Факт 5: Україна - ТРЕТЯ у світі ЯДЕРНА держава

UKRAINE MATTERS!
Україна – це ЄВРОПА
 
ТОП-10 фактів про Україну
Чим є сильною Україна і чому її так боїться росія

ФАКТ 5.
Україна була третя у світі ЯДЕРНА держава

До 1991 року ядерна потужність Украіни була більшою ніж Китаю, Франції та Великої Британії загалом! Росія умовила Україну передати їй ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки по Будапештському Меморандуму. Але сама ж рф і порушила цю угоду.

Звичайно цього боіться саме рф, бо ядерна зброя обмежує її загарбницькі імперські дії.
У 2014 року рф вторглася в Україну, чим брутально порушила Будапештський Меморандум і створила умови, коли Україна має знову всі права повернути собі ядерний статус.

Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум) — міждержавний документ про гарантії безпеки було підписано 5 грудня 1994 року лідерами України, Росії, Великобританії та США.

На 1991 рік Україна була третьою у світі ядерною державою (після США та рф) за кількістю ядерної зброї. Україна була також науковим розробником, так і провідним виробником.

Після ліквідації СРСР у грудні 1991 року на території держави Україна були тисячі ядерних боєголовок та сотні міжконтинентальних балістичних ракет та бомбардувальників.

Україна погодилася на виведення ядерної зброї зі своєї території, підписала 1992 року Лісабонський протокол, і відповідно приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року як неядерну державу. За Будапештським Меморандумом Україні за це гарантували безпеку три країни: Росія, Велика Британія та США. При цьому Україна вимагала гарантій безпеки від усіх ядерних держав (Росії, США, Великобританії, Франції та Китаю). Тому і зараз ці країни повинні нести відповідальність за те, як рф трощіть мирну країну.

16 листопада 1994 року Верховна Рада України ухвалила закон № 248/94-ВР «Про приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 року», згідно з яким Україна приєднувалася до ДНЯЗ у статусі без'ядерної держави із застереженням:

«6. Цей Закон набирає чинності після надання Україні ядерними державами гарантій безпеки, які оформлені шляхом підписання відповідного міжнародно-правового документа».

Сьогодні рф порушила права України і тому остання може повернути свій ядерний статус.

Читати далі…
РФ була стороною по договору в Будапештському Меморандуму, але у 2014 році Росія сама ж і порушила ядерний Меморандум незаконно вторгнувшись в Україну та анексувавши Крим.

Можемо запитати, чи вторглася б Росія в Україну, якби на її території все ще була розміщена ядерна зброя? 
Чітка відповідь: НІ.

Порушивши Будапештський Меморандум, Росія стала агресором і злочинцем, зазіхнувши на суверенітет незалежної держави та вбивши тисячі мирних жителів у кривавій та божевільній війні. За це РФ має понести належне покарання на Трибуналі в Гаазі, як судили злочинців Гітлера, Мілошевича та ін. Але це справа часу.

Згідно з позицією України, з 2014 року Росія порушує положення Будапештського меморандуму; так, як порушення заборони на застосування сили та загрозу силою було розцінено за виданим 1 березня 2014 року дозволом Ради Федерації на використання президентом РФ російських військ в Україні, а також саме приєднання Криму Росією (що супроводжувалося військовим оволодінням півостровом і розцінене як анексія її території), що розходилося із принципом територіальної цілісності України; це, а також конфлікт, що послідував потім на Донбасі (ініційований РФ), були надалі розцінені світовою елітою як політика агресії з боку Росії.

США та Великобританія як гаранти по Меморандуму засудили дії Росії як такі, що порушують меморандум.

Нагадаємо, що ще в січні 2022 року 5 ядерних держав – Китай, Велика Британія, США, Франція і Росія – виступили з заявою про прихильність Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та взаємне ненацілювання ракет. Цей документ розміщений на сайті Білого дому та Єлисейського палацу. Зазначалося, що держави вважають своєю першочерговою відповідальністю «недопущення війни між державами, що мають ядерну зброю, і зниження стратегічних ризиків».

«Ми заявляємо, що в ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не повинна бути розв’язана. Оскільки застосування ядерної зброї мало б далекосяжні наслідки, ми також підтверджуємо, що ядерні озброєння – доки вони продовжують існувати – мають служити оборонним цілям, стримуванню агресії та запобіганню війні. Ми вважаємо, що подальше розповсюдження таких озброєнь має бути припинене», – зазначається в заяві.

Сторони підтвердили важливість протидії ядерним загрозам і наголосили на важливості збереження і дотримання двосторонніх і багатосторонніх угод і зобов’язань у сфері нерозповсюдження, роззброєння і контролю над озброєннями.

«Ми зберігаємо прихильність нашим зобов’язанням за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), зокрема наше зобов’язання за статтею VI «у дусі доброї волі проводити переговори про ефективні заходи щодо припиненню гонки ядерних озброєнь у найближчому майбутньому та ядерного роззброєння, а також про Договір про загальне і повне роззброєння під суворим та ефективним міжнародним контролем», – йдеться в заяві.

Кожна з країн-підписантів має намір зберігати та надалі зміцнювати власні національні заходи щодо запобігання несанкціонованому або неумисному застосуванню ядерних озброєнь.

«Ми знову заявляємо про актуальність раніше зроблених нами заяв про ненацілювання і підтверджуємо, що наша ядерна зброя не націлена одне на одного або на будь-яку іншу державу», – зазначається в заяві.

Сторони наголосили на своєму прагненні «працювати з усіма державами з метою створення атмосфери безпеки, більш сприятливої для прогресу у сфері роззброєння з кінцевою метою побудови світу, вільного від ядерної зброї, без шкоди для чиєї-небудь безпеки».

Але ж рф все це зруйнувала....
Тому нова військова парадігма України, тепер має всі права повернутися до своєї ядерної концепції.

Si vis pacem, para bellum - Хочеш миру - готовься до війни!
Флавіє Вегеций
римський віськовий письменник

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.