суботу, 4 червня 2022 р.

«Германія, саме Ви дозволили злу стати занадто сильним!» - Пінчук



Сьогодні Росія напала на мирну країну, бомбить і вбиває тисячі мирних жителів, морить голодом жителів блокованих нею міст і дає їм померти від хвороб. Російські війська здійснюють масові розстріли українців, навіть візуально це нагадує розстріли в Бабиному Яру.

Понад місяць німці бачать це в новинах у режимі реального часу. Але нічого не робить.

Так, Німеччина впроваджує якісь санкції, надає гуманітарну допомогу, а також зброю (каски), що ще не так давно було неможливо уявити.

 

Але сьогодні, через півроку після потужного і впевненого виступу президента Штайнмаєра, коли він сказав: "Для нас, німців, може бути лише одна відповідь: "Ніколи знову!" – саме Німеччина блокує повне впровадження санкцій, щоб виключити російські банки зі SWIFT.

 

Саме Німеччина не хоче негайно вводити ембарго на російську нафту, вугілля та газ, оскільки постраждає німецька економіка (а Німеччина гальмує рішення всього ЄС).

Німеччина відтягує доставку важкого озброєння, необхідного Україні.

 

Я розумію, що для того, щоб завтра мати можливість вчинити правильно, Німеччина має залишатися з живою економікою. Я реаліст.

Але "Ніколи знову!" означає не тільки виступати проти свастики.

Це означає боротися всіма можливими засобами проти масових вбивств, геноциду, воєнних злочинів і звірств.

 

Сьогодні я вважаю, що Німеччина повинна зробити все можливе. І Німеччина повинна ризикувати.

Немає легкого шляху без ризиків і жертв перемогти зло та зупинити звірства, що відбуваються в Україні.

Ви дозволили злу стати занадто сильним.

Ви заробили багато грошей на цьому шляху, і я припускаю, що цілком сумлінно.

 Але саме тому сьогодні, через вашу історію - історію нацизму і ваші останні заробітки, я вважаю, що буде правильно, якщо ви активізуєтесь і визнаєте, що ваша добросовісність була недоречною і коштує сьогодні людських життів, і з цього випливає особлива відповідальність жертвувати і ризикувати.

Або, знову ж таки, що саме вам потрібно? Хімічні атаки в країні за 700 км від Німеччини? Знову ще тисячі й десятки тисяч смертей від бомб в обложених містах чи голодуючих чи вмираючих від спраги? Чи ядерні атаки?

 Поки ви визначаєтесь, що потрібно, аби діяти, я пропоную новий шаблон для майбутніх виступів високопоставлених політиків Німеччини:

Не кажіть більше: "Для нас, німців, може бути лише одна відповідь: "Ніколи знову!"

Кажіть: "Для нас, німців, може бути лише одна відповідь: "Сподіваюся, не так швидко знову! Або якщо щось трапиться, ми обов’язково обговоримо шляхи допомоги, якщо це буде можливо без надто великих втрат для нас".

 

Німці виконали унікальну роботу з визнання жахливих злочинів свого минулого.

Я не бачу, щоб німці визнали правду свого сьогодення.

Сьогодні – ви несете відповідальність. Ви допускаєте воєнні злочини.

Стаття вийшла на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Українською мовою публікується на "100% news"


Автор: Віктор Пінчук

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.