середу, 6 липня 2022 р.

ПРЕТЕНЗІЯ УКРАЇНИ до рф повернути назву Русь за прикладом суперечки Греція - П. Македонія.

Україна - єдина країна в світі, яка претендує і має претендувати на будь-яке використання/застосування слова Русь (та його похідних), бо саме незалежна держава Київська Русь (давня назва України) є єдиним нащадком історії, культури та назви цієї держави.

Це не означає, що Україна має наміри змінити свою назву. Ні. Це означає, що за прикладом суперечки в ООН Греції та П. Македонії, Україна так само ж виносить претензії до рф, щодо незаконної крадіжки цієї назви у 1721 році (ще царем Петром I) та використання її до теперішнього часу. Все це використовувалося російським режимом як засоби імперського поглинання території незалежної України та геноциду українського народу.

О претензії України щодо назви рф

Аж до  початку XVII ст. Україна (Русь) позначена на всіх картах Європи як Русь і, зверніть увагу (!!!), окремо від Московії (нинішня назва рф), поки цар Петро I не вкрав це ім'я, що свідчить про те, що це були і є різні держави та різні народи.

КАРТОГРАФІЧНІ ДОКАЗИ

Сучасна людина часто плутає терміни-поняття, що ввели у публічний оббіг історики для визначення пра-держави, з назвами держав, які побутують сьогодні у щоденному вжитку. Тим більше, якщо включається пропаганда, як в рф, яка навмисно вводить всіх в оману, називаючи, що українці та росіяни є братськими народами. А це все брехня. І держави у нас буди різні: українська держава Київська Русь давніша за російську державу Московію майже на 1000 років.
І тому треба заборонити рф спекулювати нашими територіями, назвами, культурою та історією.
Почнемо.

За досвідом та аналогією відомої суперечки Греції та П.Македонії з приводу претензій на використання назви "Македонія" у назві країни, Греція заперечувала визнання такої країни і унеможливлювала її вступ у ЕС та НАТО. Греція у якості засади суперечки зазначала, що можливість визнання такої назви вказує на можливість пред'явлення територіальних претензій з боку Республіки Македонія на грецьку область Македонія.

Поки територія нинішньої Республіки Македонія входила до складу Югославії під назвою Соціалістична Республіка Македонія, така назва викликала заперечення, але переважала традиційна грецько-сербська дружба і, як наслідок, добрі стосунки з Югославією загалом. Греція вважала, що ім'я нової держави є узурпацією імені її історичної провінції та що ідеологема македонізму, крім іншого, несе з собою фальсифікацію історії та необґрунтовані ідеї ірредентизму.

Початковою позицією Греції було недопущення використання новою державою імені Македонія та її похідних (македонська тощо. буд.).

У 1994-1995 роках Греція запровадила торгове ембарго проти Республіки Македонія.

У 2008 році на саміті НАТО Греція перешкодила запрошенню Республіки Македонія до НАТО, посилаючись на невирішеність проблеми з ім'ям держави, на що Республіка Македонія відповіла позовом до Міжнародного суду в Гаазі. 5 грудня 2011 року Міжнародний суд ООН ухвалив рішення, що Греція не має права блокувати членство Республіки Македонії в НАТО, ЄС та інших міжнародних організаціях, але забов'язало змінити назву країни на "Північна Македонія".

Таким чином, вимога України до ООН про недопущення використання рф історичного імені Русь/Росія (та її похідних) будуть сприяти встановлені справедливості в даному питанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.