неділя, 29 травня 2022 р.

ЗНАТИ ВСІМ: Як росія вкрала у України назву та історію. Урок справжньої історії 🇺🇦 України.





Столиця України – Київ – дата заснування – 482 рік!
З 5 по 13 сторіччя Україна (тоді ще Київська Русь) була найпотужнішою європейською державою – розвинутою економічно та науково, з високим рівнем свобод та прав людей, авторитетною країною, з якою родичалися всі королівські родини Європи.
Але Московія в цей момент тільки-но почала розвиватися, коли історична слава слов'ян Київської Русі вже прогриміла на весь світ!


🔐 Основи Російської держави були закладені в результаті примусового приєднання Іваном III Новгородської республіки (яка входила до Київської Русі) до Удільного князівства Московського в 1478 році (яке нещодавно будо засновано та визнано по-перше монголами), а також остаточної ліквідації монгольського ярма в 1480 році через окремі домовленості. 
А раніше московські князі ходили за ярликами до монгольських ханів і служили Золотій Орді.

І тут вперше московіти (жителі московії) замахнулися на нашу історію. Царь московії Іван III став додавати до своєї царської назви назву Києво-Руських князів - титул «государь всієї Русі». ЦЕ БУЛА ПЕРША КРАДІЖКА НАШОЇ ІСТОРИЧНОЇ СПАДЩИНИ російськими царями.

Так, Іван III значно збільшив фактичне наповнення цього титулу, проводячи політику щодо «збирання російських земель», яких у нього було вкрай мало. Внаслідок його 43-річного правління у Східній Європі на місці розрізнених феодальних князівств з'явилася нова держава, яка сприймала себе як продовження Київської Русі (Давньоруської держави), але такою за фактом вона НЕ була.
Бажання називатися Руссю не є Русь! Але при цьому, тут ще ця держава називалася лише московія. Справжні наслідні землі Київської Русі були на той момент під владою Великого князівства Литовського, а згодом і Польського за домовленістю про захист від монголів, бо монгольські напади та ярмо значно виснажило ці землі і києво-руські князі шукали захист в союзах з західними країнами.

Як вже незалежна від монголів (лише з 1480 року!), московія позиціонувала себе також як держава-спадкоємець загиблої Візантійської імперії і роздрібненої Київської Русі. Тому, московія перейменувала себе на «Російську імперію», взявши герб Візантії (двоголовий орел) та назву і всю історію Київської Русі (яка ніяк не відноситься до московії!).
ЦЕ БУЛА ДРУГА МАСШТАБНА КРАДІЖКА НАЗВИ, ІСТОРІЇ та СЛАВИ Київської Русі російськими царями. 

І крадіжку скоїв саме царь Петро I, який мріяв, щоб його приймала Європа як рівного, а Європа пам’ятала лише велику Київську Русь та її вплив на формуваля європейської цивілізації. Тому Петро I вирішив загарбати те, що йому не належало. У 1721-му році, тобто 301 рік тому, він перейменовує державу московія на Росія (вкравши нашу назву!).
І сьогодні історію переписують «під себе», як ми бачили у промові путіна про «Україну імені Леніна», але почалася ця тенденція масштабних крадіжок історії та її перекручування ще з Петра I. Він її трактував під себе, а вже потім нові царі створили і «штучну історію Русі-Московії».
Ідею створення нової історії Російської імперії «блискуче» втілила у життя імператриця германського походження Катерина II. 
Що її до цього спонукало? 
Теж саме – бажання бути значущими для Європи та світу.

Ось що читаємо у праці академіка Григорія Півторака: «Катерина ІІ намагалася пізнати історію своєї держави на основі наданих їй писемних джерел – літописів та інших документів московської старовини. Правдива історія Московії її шокувала, бо була куцою і дуже бідною. Особливо царицю вразило те, що могутня держава Русь, слава якої протягом трьох століть гриміла на весь світ і з князями якої поважали за честь породитись королі Франції, Угорщини, Швеції… як з'ясувалося, до Московії не мала жодного стосунку».


📌 До Київської Русі належала і Кубань і Ставрополь (нинішні частини РФ), хоча Україна ніколи не забирала війною ці території собі назад.
Після укладання миру в російсько-турецькій війні українському козачому війську (колишні запорізькі козаки) були надані ці землі знову — вздовж узбережжя Чорного моря між річками Дністер та Буг, а саме військо було перейменовано на «Чорноморське козацьке військо». Однак чорноморцям виділеної землі було недостатньо і в 1792 році Антон Головатий на чолі козацької делегації вирушив до столиці з метою вручення Катерині II прохання про надання земель Чорноморському козачому війську в районі Тамані та «околиць», натомість відібраних січових земель (Ліквідації Запорізької Січі (1775 рік).
Катерина II завітала Чорноморським козакам (а це саме українці!!) землі на Тамані та Кубані «у вічне та спадкове володіння»!!! Так ці землі знову повернулися до українців.

Офіційно дарчі грамоти та хліб-сіль на пожаловану землю були вручені делегації на спеціальному прийомі у імператриці наприкінці червня 1792 року.
Переселення з території України на Кубань знову починається 1792 року, а 1796 року на Кубані вже налічувалося 32 тисячі українських козаків Чорноморського війська. І це, по суті, законні українські землі!
У 1809 – 1811 роках переселилося 41 534 козаки Полтавської та Чернігівської губернії, у 1820 – 1825 рр. переїхало ще 48 392 особи, а у 1848 – 1849 до регіону прибуло 14 218 вихідців з України. Останнє масштабне переселення українців на Кубань – 1142 сім'ї азовських козаків.
За підсумками цих переселень до середини ХІХ століття на Кубані налічувалося вже понад 500 тисяч українців.
Московія, коли захопила землі Київської Русі, з 17 століття (1627) і до Незалежності України забороняла використовувати українську мову, щоб придушити національність, історичну гордість українців та нав'язати їм імперський сценарій московії. 
Російські царі забороняли писати українською мовою, закривали школи та знищували книги.
Після Першої світової війни українці спробували створити свою державу на руїнах імперій. Спроба була типовою на той час і місця, але труднощі були надзвичайними. Українці опинилися під незавидним перехресним вогнем російських білих, Червоної Армії та Війська Польського. 
Більшість подій «громадянської війни в Росії» велася в Україні; до його виснажливого кінця більшовики потребували якоїсь відповіді на українське запитання. Ось чому СРСР набув форми 1922 року — номінальної федерації національних республік. І СРСР створила саме Україна, Росія та Білорусія.
«Тризуб» («тризуб») – Перша згадка тризубця як офіційного національного символу України датується 1918 роком – часом Української Народної Республіки.
Коли Борис Єльцин вивів Росію зі складу СРСР у 1991 році, він підписав угоду з українськими та білоруськими радянськими лідерами (які представляють офіційні особи-засновники СРСР) про незалежність цих трьох країн.


Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.