вівторок, 31 травня 2022 р.

ЗНАТИ ВСІМ: Україна існувала як етнос і до приходу Рюриковичів. Урок історії 🇺🇦 України.


✔ Україна вже існувала як етнос на цій території і до приходу вікінгів Рюриковичів та формування державності у нинішньому розумінні цього слова, адже всі артефакти вказують: «Прийшов Олег та завоював Землі слов'ян та Києва». 

І слово "Русь" запровадили Рюриковичі (тобто вікінги). 
Тобто саме "слов'янство" було раніше, ніж «русини» (жителі Русі), бо остання назва сталася лише після приходу вікінгів. Отже, слов'янство як таке створено далеко не Московією та не Леніним, як стверджують нам у телеекранах північного сусіда. І цей факт складно пережити деяким політикам, включаючи путіна. Тому вони переписують підручники історії та говорять відверту брехню, намагаючись вкрасти не лише нашу землю, а й нашу історію.

💙 До приходу вікінгів ми були слов'янськими аграрними осілими племенами, до нашестя монголів вже сформована держава Київська Русь була найбільшою за масштабами європейською державою з високою планкою інтелекту!

📌 Княгиня Ольга привнесла на Русь монотеїчну релігію християнство (яка вже була запроваджена повсюдно її онуком), запровадила закони державного устрою.

📌 Ярослав Мудрий створив цілий град розуму з Софії Київської та віддав своїх 4 дочок за королів Франції, Угорщини, Норвегії, Румунії, об'єднавшись кровно з усією Європою.

📌 Коли Ганна Ярославівна (дочка Ярослава) прибула до Франції, як королева Франції, вона була єдиною в країні жінкою (!!!!), яка вміла читати і знала, що таке гігієна та лазні! У тодішній Франції рівень розвитку суспільства був значно нижчим, ніж у Київській Русі. Це говорить про рівень цивілізованості предків слов'ян.

📌 Перша церква у всіх нинішніх слов'янських державах побудована у Києві (Десятинна церква, 9 століття).

📌 Перший університет – у Києві.

📌 Перша Конституція у Європі – створена Пилипом Орликом!

📌 Розквіт науки та писемності – теж тут!
Тоді й територія Ростова та Кубань були українськими, а Московії взагалі ще не існувало.

📌 У період найвищого розквіту Київська Русь займала територію від верхів'їв Вісли на заході до Волго-Окського міжріччя на сході, від Білого моря на півночі до причорноморських російських ексклавів на півдні. 
Україна/Київська Русь - це була найбільша держава Європи за всі віки!
Ще ніколи у Європі не було більшою за розміром, населенням та потужним впливом держави.

📌 У середині XII століття у Києві проживало близько 50 тисяч осіб (за тими мірками це було найбільше місто Європи!), налічувалося близько 400 церков та 8 ринків. Площа міста становила до 400 га!

📌 Освіта в Київській Русі мала державне значення. Грамотність поширювалася серед різних верств населення, жінки мали вільний доступ до освіти.
Дух Просвітництва пронизав всю країну і вийшов далеко за межі релігійних цілей, набуваючи світського характеру. Діти з семи років навчилися читати та писати! Цивілізованість стала ДНК українців! Другим містом за значенням був Чернігів.

Аж до монгольської навали (1237—1240) Київ формально продовжував вважатися головним «столом» Русі, а Київське князівство залишалося в колективному володінні руських князів. Нагадаємо, слово «руський» означає тільки «Київська Русь» (іншої Русі не було!). Тому росіяни не можуть використовувати слово «руський», це є приналежність до України. Росіяни можуть називати своє лише «російським». Але і тут це поступка, бо слово «Русь/Росія вкрав у нас ще Петро I» і назва Російської Федерації такою не є законною.

✂ І вся ця велич - НЕ є спадщиною РФ. Тоді наш «молодший брат» ще навіть не народився.

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.