четвер, 28 липня 2022 р.

Сьогодні 28 липня: День Хрещення Русі та День Української Державності.

Сьогодні 28 липня. Я вітаю всіх українців із нашими святами: Днем Хрещення Русі та Днем Української Державності. У ці непрості часи, коли йде війни в Україні, нам слід знати, яке сьогодні велике свято для утримання нашого Українського духу.

Так минулого року 24 серпня 2021 року Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України, запровадив нове державне свято, яке тепер відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня.

Тоді ж глава держави підписав указ про затвердження Дня державності.

За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі та сучасної України. "Тому нове свято відзначатиметься у день розквіту української державності – у день хрещення Київської Русі"-сказав Президент Володимир Зеленський.

У свою чергу Верховна Рада 31 травня 2022 року ухвалила закон, який встановлює День державності України 28 липня святковим днем. І у нас, українців, з'явилося нове свято.

Також передбачалося, що День Української Державності має стати вихідним днем. Але з нинішньої ситуації цього 2022 року  це робочий день згідно зі статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Також до цього свята зняли ролик у якому відзначив президент Володимир Зеленський та привітав українців із заснованим ним рік тому святом – Днем державності України.

"Неспокійний ранок. Знову – ракетний терор. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди. Ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці... Але ми – козацького роду. Отже, нам точно посміхнеться доля”. Президент переконаний, що для збереження державності українцям важливо об'єднуватись:

"Нашу велику українську сім'ю об'єднує родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб України та Державний гімн. На мою думку, дуже важливо не просто відзначати появу державності, а й об'єднуватись для її збереження".

У наш час вже багато хто знає наш прапор, герб та гімн. Мене це дуже вражає. І Я цім пишаюся. Ще раз вітаю всіх нас із нашим чудовим святом!

Авторка: Рімма Чумаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.