четвер, 28 липня 2022 р.

Одеський міжнародний кінофестиваль

Можливо кожний з Вас пам'ятає, що в Одесі щороку проводили щорічний Одеський міжнародний кінофестиваль, який традиційно відкривався наприкінці липня. Але у зв'язку з початком війни у 2022 році в Україні, він пройде у новому форматі та відразу в 5 країнах світу, про це повідомляє пресслужба міськради.

Одеський кінофестиваль був створений для популяризації кіно серед українських глядачів, а також для підтримки та розвитку українського кіно в країні та за її межами.


Якщо хтось не знав нагадаємо, що Одеський міжнародний кінофестиваль — це головний фестиваль національного кіно. Саме на ОМКФ проходять прем'єри найбільш очікуваних національних фільмів, а також дебютують молоді таланти. Окрім того, ОМКФ є справжнім фестивалем прем'єр. У позаконкурсних програмах Одеського міжнародного кінофестивалю глядачі мають ексклюзивну нагоду першими побачити міжнародні фестивальні хіти (секція “Фестиваль фестивалів”), а також артхіті, які виходитимуть в український прокат (секція “Гала-прем'єри”). Програмний фокус Одеського МКФ — фільми напряму «арт-мейнстрім», яким притаманна висока художня якість та які доступні широкій аудиторії.

Наприкінці липня раніше відбувався Одеський міжнародний кінофестиваль за участю зірок світового кінематографа, із традиційною червоною доріжкою. У різні роки до війни гостями кінофестивалю були Катрін ДєновЕрік РобертсЕйдан Тернер та багато інших. Щорічно це була яскрава подія для того, хто сюди потрапляв, бо тут не лише потрапляєш на прем'єру нового фільму, а й на майстер-клас від кінопрофесіоналів. І взагалі це була унікальна атмосфера.

 Через події в Україні всі плани змінилися, але ми не відступили, так програма Одеського кінофестивалю буде транслюватися на кінофестивалях Норвегії, Канади, Чехії, Косова та Польщі». Також організатори фестивалю повідомили, що відбудуться спеціальні покази українських фільмів вже 26-31 липня 2022 року у Косові на кінофестивалі PriFest.

«До програми спеціальних показів увійдуть повнометражні та короткометражні фільми українських режисерів-дебютантів, які представлені до конкурсної програми XIII Одеського міжнародного кінофестивалю», – повідомили фанатам українського кіно.

Усі кіноподії будуть узгоджуватися спільно з Одеським міжнародним кінофестивалем.

У минулі роки кінофестиваль в Одесі був одним із яскравих місць, де збирався український бомонд, але зараз в такі тяжкі часи для країни ми не покладаємо рук, просуваємо нашу культуру на інших майданчиках і сподіваємося на завершення війни та відродження нашого кінофестивалю.

Авторка: Рімма Чумаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.