неділю, 24 липня 2022 р.

Перша леді України - Олена Зеленська

Олена Володимирівна Зеленська – дружина президента України Володимира Зеленського і з 20 травня 2019 року перша леді України , сценарист Студії «Квартал-95».

У статусі перша леді України вона обрала для себе чотири основні напрямки діяльності: культурну дипломатію, реформування системи харчування у школах, без бар'єрного простору та рівні можливості для всіх українців.

Щороку вона допомагає Україні та українцям своїми діями. Ось приклади:

12 грудня 2019 року -Олена Зеленська записала звернення до українських дефлімпійців (спортсменів з порушеннями слуху) мовою жестів та побажала їм перемог на Дефлімпійських іграх.

27 листопада 2020 року-Олена Зеленська ініціювала підписання декларації між великими українськими та міжнародними компаніями щодо усунення бар'єрів у бізнесі. Для сталого розвитку країни вони сприятимуть змінам з метою створення можливостей та соціального включення для всіх громадських груп, у тому числі осіб з інвалідністю, людей похилого віку, батьків з дітьми до шести років, жінок та молоді.

23 серпня 2021 року з ініціативи Олени Зеленської відбувся Київський саміт перших леді та джентльменів. Тема першого саміту «М'яка сила у новій реальності». Метою заходу є створення міжнародної діалогової платформи, яка сприятиме вирішенню гуманітарних проблем у всьому світі. І вже вчора відбувся другий Київський саміт перших леді та джентльменів тема  «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від) будуємо разом».

С початку 2022 року після вторгнення Росії в Україну Олена займається гуманітарними проектами та зустрічається з іноземними представниками з обговоренням допомоги Україні та українським біженцям за кордоном.

Так 20 липня 2022 року вона прибула до Сполучених Штатів з офіційним візитом, під час якого зустрілася з Джо Байденом та першою леді Джілл Байден, а також виступила у Конгресі США. Вона стала першою в історії дружиною іноземного лідера, яка змогла виступити з промовою в іноземному конгресі. Цілих 13 хвилин були емоційними, адже її промова перед членами Палати представників і Сенату, дружина президента України Володимира Зеленського показала відеоролики про дітей, які, за її словами, були вбиті або поранені, включаючи трирічного хлопчика, який зараз перебуває в Німеччині і вчиться користуватися протезами.

А скільки ще таких дітей в Україні?

Але наприкінці своєї промови вона звернулася із закликом надати більше допомоги її країні, заявивши, що зброя може допомогти забезпечити «загальну велику перемогу». Пряма мова звучить так: 

"Я прошу зброю, зброю, яка використовуватиметься не для ведення війни на чужій землі, а для захисту свого будинку та права прокинутися живим у цьому будинку".

Я дуже пишаюсь Оленою, мабуть тому що мою мати звати Олена або мабуть тому, що вона увесь час робить щось важливе для повернення миру в нашу країну - країну з великим серцем и великим майбутнім.

Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.