неділю, 14 серпня 2022 р.

Під час війні діти теж можуть допомагати по-дорослому

Багато дорослих сьогодні допомагають Україні з машинами, ресурсом, обмундируванням, зброєю.
Але також є і діти, які допомагають Україні своїми талантами та навичками, наприклад Валерія Єжова.

Валерія Єжова - Чемпіонка України, Європи та світу у своїй віковій категорії у шашках і їй зараз 10 років. Вона вирішила своїм талантом допомогти Збройним силам України і заробила понад 20 тисяч гривень. Що правда для цього їй знадобилося це дошка, шашки, коробка для грошей і свої навички в шахах. Так в шахи вона грала біля супермаркету, пропонуючи перехожим зіграти з нею лише одну партію. Але у її грі було незвичне правило, той хто програв повинен був заплатити за цю гру, суму виграшу перехожі повинні були визначати самі і як з'ясувалося грошей на велику ціль вони не шкодували. За два тижні Валерія зібрала 21 тисячу гривень і всі гроші вона пожертвувала до благодійного фонду Сергія Притули.

Також є хлопчик Сергій з Чернігова і в свої 8 років він зумів зібрати 64 тисячі гривень для української армії. Він назбирав ці гроші за допомогою свого голосу, виконував на вулиці свого міста українські пісні. І таким чином назбирав велику суму та приніс усі зароблені гроші до благодійного фонду Сергія Притули. Коли він прийшов до Притулі, Сергій сказав, що гроші йому давали добровільно. Він не грав на жодному інструменті, а просто співав на вулиці українські пісні такі як:

"Думи"

"Ой у Лузі червона калина"

"Ми з України"

"Любі мої діти"

"Добрий ранок, Україно"

Притула, коли спілкувався з ним, розповів наступне:
"Ми пишаємось українськими дітьми, бо всі вони намагаються допомогти нашій армії різними способами: хтось грає на гітарі, хтось продає якісь браслети, але це дуже великі гроші. Тому ми завжди уточнюємо, на що ми маємо витратити ці гроші. ".
Сергій відповів, що нехай їх витратять на якийсь джип і, якщо вистачить, на тепловізор, бронежилет чи дрон.
Але Притула запропонував за ці кошти відремонтувати трофейний танк, який знищуватиме окупантів. Маленький Сергій із задоволенням погодився із цією пропозицією.

В котре треба зазначити що діти теж можуть допомагати Україні своїми навичками та талантами. І ми це бачимо на таких прикладах як Валерія Єжова та Сергій з Чернігова.
Так, діти теж можуть допомагати армії по-дорослому!

Авторка: Рімма Чумаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.