неділю, 7 серпня 2022 р.

Глобальне потепління, забруднення планети та яка через це загроза Україні та усьому світу?

Чим є насправді глобальне потепління?

Глобальне потепліннязбільшуване поступове підвищення температури поверхні Землі та океану. Нагрівання відбувається не лише завдяки сонячній радіації, але переважно внутрішніми джерелами. Дослідні дані засвідчують, що сонячні цикли на рості температури в глибині океанів мало відбиваються: динаміка температури океану не повторює сонячні цикли, температура постійно зростає.
Вчені б'ють тривогу з приводу того, що зараз ми не розуміємо які хвороби та мікро органіми знаходяться та зберігались в лідниках тисячоліттями, тож коли вони таюсь в нас є дуже суттєва загроза знайдення невідомих та страшних захворювань.

Глобальне потепління пов'язується з парниковим ефектом і призводить до зміни клімату у планетарних масштабах.

Парниковий ефект — явище в атмосфері Землі та інших планет, при якому енергія сонячних променів, відбиваючись від поверхні, не може повернутися у космос, оскільки затримується молекулами різних газів, що призводить до підвищення температури поверхні.

Планета пережила черговий рекордно спекотний рік, кажуть вчені та попереджають, що разом із температурою збільшується і концентрація парникових газів - головної причини глобального потепління, спричиненого людиною.

Планета гине і це вже дуже серйозно. Коли вчені попереджали людство що загроза велика, кожен про себе думав що це усе не про них, але люди досі не сортують навіть сміття, ми вже не кажемо про те в якому стані зараз знаходиться океан. 

Ми навпаки починаємо війни, продовжуємо не сортувати сміття, використовувати одноразові поліетиленові пакети (котрі розкладаються до 400 років), спалювати сміття та багато іншого.

Своїми справами ми вбиваємо наш єдиний на сьогодні дім, нашу планету Земля.
Ви напевно вже чули що залишилось усього два північних білих носорога на усю планету.
А про те що сині папуги "Ріо" зовсім повністю вимерли?
У дикій природі залишилось лише 3890 тигрів | WWF. За останні 100 років, популяція диких тигрів в світі скоротилася більше ніж на 96%.
В світі почали вимирати бджоли, це вже дуже серйозно. Знаєте яку пользу вони у собі несуть?
Без перебільшення головним достоїнством бджіл є запилення рослин. За один політ бджоли запилюють більше ста рослин, включаючи лікарські, плодові, ягідні культури. Бджоли збирають нектар, необхідний для їх потомства, і, перелітаючи з квітки на квітку, переносять на своїх тілах пилок для запилення.
Цей процес позитивно впливає на життєстійкість рослин і підвищує рівень врожаю та кількість рослин на планеті. Підраховано, що дві бджолині сім'ї (кожна може досягати 60 тисяч особин) здатні підвищити врожайність гектара землі як мінімум в три рази.
В результаті будь-які живі організми забезпечені рослинною їжею, а кількість кисню в атмосфері збільшується.
А тепер уявіть що усього цього нема? Стає не дуже весело жити в такому місці, де твій кисень замінюється вуглеродом, димом та пилом.
Забруднення атмосферного повітря — один з основних типів штучного забруднення.  Здатних викликати шкоду для людини та інших живих організмів. Часто ефект забруднювачів є непрямим та проявляється лише через тривалий час, наприклад, певні речовини здатні зменшувати товщину озонового шару, впливаючи таким чином на більшість земних екосистем.

Наш океан зараз виглядає так:


Дослідники Національного екологічного центру аналізу та синтезу (NCEAS) виявили, що з-за впливу людини забруднено 60% світового океану, інформує Ukr.Media.
Згідно з результатами дослідження, за останні десятиліття загальний вплив людини на океан збільшився майже вдвічі. Він може подвоїтися знову протягом наступного десятиліття, якщо не зупинити процес забруднення.

Треба рятувати нашу матінку природу, бо з тими хто нас створив, прогодував та надав житло не можна так поводитись.

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.