пʼятницю, 2 вересня 2022 р.

День народження міста Одеса

Сьогодні Одеса святкує 228-ту річницю від дня свого заснування.

Цього року, через воєнний стан введений у зв'язку з війною проти росії, святкування Дня народження Одеси пройде без масових заходів, проте все ж таки без цікавих подій цього знаменного дня не обійдеться.
І сьогодні на нас чекають наступні заходи:

БЛАГОДІЙНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ В ДЕЛЬФІНАРІЇ.
На честь Дня народження Одеси, 2 вересня в одеському дельфінарії NEMO (пляж Ланжерон, 25) відбудеться безкоштовна вистава за участю дельфінів, морських котиків та морських левів.

ОПЕРЕТТА "БІЛА АКАЦІЯ"
На сцені Одеського театру музкомедії представлять оперету "Біла акація", яка є своєрідною візитівкою Одеси.
Вперше виставу за п'єсою Володимира Маса та Максима Червінського на музику Ісаака Дунаєвського поставили у 1956 році. У 1957 році, за оперетою "Біла акація", зняли фільм, пісня з якого в 2011 році отримала офіційний статус гімну Одеси.

СВЯТО В ЗООПАРКУ
Звіринець запрошує одеситів та гостей міста на свято "Самий Одеський зоопарк".

ПОГАШЕННЯ НОВИХ МАРОК
на Одеському Головпоштамті погасять марки "Спасибі, Польща" та "Георгій Побідоносець" від команди одеських стритартерів LBWS CAT.

А зараз трохи історичних даних про наше місто:
Одеса – назва вперше зустрічається на французькій карті Чорного моря античних часів видання 1740 року, а також у текстовому описі – 10 січня 1795 року.
За походженням назви міста є кілька версій. Найбільш поширеною версією назва пов'язана з давньогрецькою колонією Одессос. Наприкінці XVIII століття була традиція називати міста на завойованих у турків територіях грецькими іменами (наприклад, Севастополь, Тираспіль, Мелітополь тощо, у тому числі з відтворенням античних назв, не обов'язково на тому самому місці — Херсон).
Передбачається, що античний Одесос існував неподалік Одеської затоки, на березі нинішнього Тилигульського лиману (також археологи знайшли колонію зі схожою назвою Одіссос неподалік болгарського міста Варни, що традиційно вносить плутанину в дане питання).
І у мирний час і під час війни варто вшановувати наших героїв та вітати наше улюблене місто з його днем ​​народження.
Процвітання та довгих років розвитку бажаємо Одесі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

При створенні коментаря просимо дотримуватися поваги один до одного. Коментарі, які підтримують війну, нещадно видалятимуться.